Tag "Мајка Тереза"

Врати се на почетна
Македонија

Прославен заветниот ден на блажена Мајка Тереза во Скопје

Во скопската катедрала Пресвето Срце Исусово во четврток 5 ноември 2015 година се собра голем број верници за да го прослави Заветниот ден на блажена Мајка Тереза кој што се

Македонија

Скопје: Ден на блажена Мајка Тереза – секој 5-ти во месецот

Во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза на 5 октомври 2015 со свечена Евхаристиска прослава почна побожноста „Ден на блажена Мајка Тереза – секој

Македонија

Во Скопје прославен празникот на Мајка Тереза

На 5 септември 2015 година со свечено евхаристиско славење предводено од Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов е прославен празникот на блажена

Сведоштва Свет

Говор на Мајка Тереза при посета на Скопје: Бидете свети

„Господ Бог толку многу го сакаше и го милуваше светот, што го даде својот Син за Блажената Дева Марија да биде наша светлина на патот на љубовта

Македонија

Со изложба на фотографии одбележан роденденот на блажена Мајка Тереза

На 26 август Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов во придружба на скопскиот парох дон Давор Топиќ

Размислување Свет

На денешен ден е родена Мајка Тереза

Мајка Тереза е родена е на 26 август 1910 година во Скопје во семејство Бојаџиу како последна од трите деца. Имала само еден ден и била крстена како Агнес Гонџа

Размислување Свет

Мајка Тереза: Не е важно…

Човекот е неразбран, нелогичен и себичен. Не е важно, сакај го! Ако правиш добро, тоа ќе го припишат на твоите себични цели. Не е важно, прави добро!

Македонија

Скопската парохија доби реликвии (ex capillis) прв степен на блажена Мајка Тереза

Скопската катедрална парохија Пресвето Срце Исусово во Скопје доби реликвии „ex capillis“ на блажена Мајка Тереза од Постулатурата за канонизација на блажената во Рим.