Tag "Мадагаскар"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Мадагаскар го очекува папата Фрањо

Папата Фрањо ќе го посети Мадагаскар, држава на истоимениот остров во западниот дел на Индискиот океан, за три недели. Тоа ќе биде една фаза од неговата апостолска посета на Мозамбик,

Ватикан Вести

Програма на Папата за посета на југоисточна Африка

Во Ватикан е објавена програма за апостолската посета на папата Фрањо на Мозамбик, Мадагаскар и Маурициус од 4 до 10 септември.

Ватикан Вести

За помалку од еден месец папата Фрањо ќе отпатува за Мозамбик

За помалку од еден месец папата Фрањо ќе отпатува за Мозамбик, а после Мозамбик ќе ги посети и Мадагаскар и Маурициус. Ова апостолско патување ќе биде од 4 до 10

Вести Свет

Кардинал Паролин: Солидарноста е алтернатива на тероризмот

Против заканите на мирот и сигурноста, денес повеќе отколку некогаш, не треба да се затвораме