Tag "„Ла стампа“"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Интервју на Папата за Ла Стампа: Потребен е дијалог меѓу народите

Папа во интервју за италијанскиот весник Ла Стампа – Ватикан инсајдер: Европа не смее да се расформира; треба да се почитуваат идентитетите на народите, но без затворање. На политиката, во

Ватикан Вести

Папата упати порака до италијанскиот весник Ла Стампа

Во време кога сите зборуваат и се се мешаат, но не сите се подготвени да слушаат и размислуваат, улогата на стручните информации се потребни повеќе од било кога – напиша

Вести Свет

Кардинал Паролин за Европа и Римскиот договор

Она што нѐ обединува е посилно од она што нѐ разделува – истакна неодамна во интервју