Tag "живот"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Сакаш да бидеш среќен во животот? Еве што треба да правиш!

Животот е задача. Од исполнувањето на таа задача зависи дали ќе бидеш среќен во животот или твојот живот ќе биде промашен. Овој ден кој што е пред тебе ти е

Вера Духовност

Кога ќе можеме да правиме големи работи?

„Ти си скапоценост, затоа што никој во историјата на човештвото не бил како ти. И само затоа ти можеш на светот, државата и на себе да дадеш тоа што во

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да не бидеме мажи и жени кои гледаат само на себе

Папата Фрањо во понеделник 25 јуни 2018 година ги прими во аудиенција претставниците на Папската академија за живот, која го одржува 24. Генерално собрание на тема: Еднакви по раѓање? А

Ватикан Вести

Папата: Животот е дар кој треба да се штити од зачнувањето до природниот завршеток

На 2 јуни 2018 година Светиот Отец ги прими во аудиенција членовите на Италијанската унија за борба против мускулна дистрофија, и изрази благодарност до оние кои за луѓето заболени од

Вести Свет

Продолжува борбата за животот на малиот Алфи

Правниот пораз минатата ноќ поттикна бројни верници во целиот свет да бидат уште повеќе мобилни.

Вера Духовност

Празник на Божјото Милосрдие

Без милосрдие не може да се живее.

Вера Духовност

Велигден – трет ден

Веста за Исусовото воскресение продира низ просторот и времето.

Ватикан Вести

Папската академија за живот предупредува: Дали е на ред да се клонира човек?

Црквата никогаш нема да одобри клонирање на човек. Сѐ што е можно, воедно не е и исправно“

Вести Свет

Средба за „крајот на животот и миграцијата“

Регулирањето на прописите во врска со т.н. „крај на животот“ и миграцијата беше централната тема на средбата на правните советници на епископските конференции на Европа која се одржа од 10

Вера Семејство

Што е навистина важно во животот?

(…) Што е најважно во мојот живот? Загледана во секојдневието, мноштвото работи, грижата и оние мали и големи цели кои си ги поставувам