Tag "Движењето на фоколарите"

Врати се на почетна
Вести Свет

Маргарет Карам нова претседателка на движењето на Фоколарите

Маргарет Карам од Светата Земја на 31 јануари 2021 година е избрана за претседател на Движењето на Фоколарите со повеќе од две третини од гласовите на 359 члена на Генералното

Ватикан Вести

Папата го посети Лопијано

Светиот Отец по Номаделфија го посети и Лопијано, град на Движењето на фоколарите, каде се сретна со повеќе од 7000 верници од Италија и од целиот свет.

Вести Свет

Кастел Гандолфо: Конференција на Движењето на фоколарите

Пред десет години, поточно на 14 март 2008 година почина Кјара Љубик основателката на Движењето на фоколарите.