Tag "горделивост"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Горделивоста е најопасното однесување

Оче смилувај се на сите нас затоа што и најсветиот меѓу нас не престанува да биде твој должник – рече папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на плоштадот Свети

Вера Проповеди

Горделивоста напаѓа од сите страни и насекаде ги пронаоѓа жртвите

Без понизноста и духот на служењето невозможно е да се живее љубовта, која на тој начин останува неделотворна. Без понизноста не постои светоста, а Исус не ги сака горделивите и

Ватикан

Алчноста, суетата и горделивоста се корените на секое зло

За немирот од Светиот Дух и немирот на оптеретена совест, суетата која го фалсификува животот како остеопороза на душата: за тоа зборуваше папата Фрањо