Tag "Богојавление"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Богојавление

Неговото Крштевање не значи дека за нас престанува обврската да живеме во праведноста,

Ватикан Вести

Папата: Не плашете се од Исусовото светло и отворете се за Господ

Да учиме од мудреците да не му го посветуваме на Исуса само остатокот од времето и понекогаш

Ватикан Вести

Папата: Копнежот за Бог го разбива нашиот мрачен конформизам

Патот на мудреците до Витлеем не бил тежок затоа што бил долг, туку затоа што морале да ги

Ватикан

Да ја препознаеме величественоста во понизноста

Искуството на тројцата мудреци нè учи да не се задоволуваме со просечност, туку да гледаме во небото за како нив да ја откриеме и следиме Исусовата светлина.