Tag "Ангел Господов"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата упати апел против трговијата на луѓе

30 јули е Светски ден против трговијата на луѓе, кој го промовираат Обединетите нации – истакна папата Фрањо веднаш по завршувањето на пладневната молитва Ангел Господов

Ватикан Вести

Ангел Господов: Не можеме мирно да гледаме на гладта во светот

Соберете ги останатите парчиња, за да не се загуби ништо! Што правите дома со храната која преостанува?

Ватикан Вести

Папата Фрањо упати апел за мигрантите

Апел до меѓународната заедница за да не се повторат слични неволји на Медитеранот

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Без Христос нема вистински правец

Вистинскиот леб, кој Исус му го дава на гладниот народ е „лебот на словото“

Ватикан Вести

Сите христијани се повикани да го навестуваат Евангелието

Папата Фрањо во попладневниот говор во недела 15 јули 2018 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан, зборуваше за Евангелието од денешната Литургија, кое се концентрира на мисионерскиот стил, кој

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Средбата во Бари беше уверлив знак за единство на христијаните

Вчера во Бари со патријарсите на Црквите од Блискиот Исток и нивните претставници поминавме посебен ден во размислување и молитва за мир во тие краеви

Ватикан Вести

Папата: Многу христијани живеат како да не постои Христос

Евангелието од денешната Литургија го прикажува Исус како се враќа во Назарет и во саботата започнува да поучува во синагогата – рече папата Фрањо на плоштадот Свети Петар

Вести Македонија

Папата Фрањо: Никој не е илегален за Исусовото срце

Треба да се плашиме од срце вкоренето во зло, рече Папата Фрањо во наговорот пред молитвата Ангел Господов на 1 јули  2015 година

Ватикан Вести

Единствениот вистински опис на Исус е „Син Божји“

На празникот на светите апостоли Петар и Павле, заштитници на Рим, папата Фрањо на 29 јуни 2018 година ја предводеше пладневната молитва Ангел Господов и потсети на улогата на првиот

Ватикан Вести

Папата на Ангел Господов: Родителите се Божји соработници

На 24 јуни 2018 година, на празникот Раѓање на свети Иван Крстител, папата Фрањо на плоштадот Свети Петар во Ватикан ја предводеше молитвата Ангел Господов. При тоа истакна дека секој