Archive

Врати се на почетна
Вести Колумни Македонија

Година на милости

Крајот на годината е пригоден момент да се направи осврт на случувањата кои заминаа во својата историја, но кои истовремено се плод на минатото и надеж за иднината.

Вести Свет

Паролин: Во Ирак ја допрев верата на маченичката Црква

Папскиот државен секретар по враќањето од Ирак, каде со христијанските заедници го прослави Божиќ, се осврна на таа посета

Ватикан Вести

Папата се молеше за Демократска Република Конго

Во недела 30 декември 2018 година, по молитвата Ангел Господов, Папата го спомна народот во Демократска Република Конго кој страда заради насилство и од епидемија на ебола, а каде на

Ватикан Вести

Папата: Семејството е богатство, треба да се чува и штити

Пред молитвата Ангел Господов, Папата размислуваше за денешниот празник Светото назаретско семејство, за искуството на Марија, Јосиф и Исус, поврзани со силна љубов и поттикнати од големата доверба во Бог.

Ватикан Вести

Папата изрази сочувство по експлозијата на бомба во Египет

Во телеграмата упатена до египетскиот претседател Ал-Сиси, Папата го осуди тој „суров и бесмислен“ чин во кој загинаа четири луѓе.

Вера Духовност

Сите сили на Јосиф биле во Марија

Светите луѓе посебно ги почитуваме. Ние се радуваме на сѐ што Бог направи по нив во нивните животи. Се обидуваме да го имитираме начинот на кој му дозволуваа на Бога

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на досегашниот главен уредник на ватиканскиот весник Осерваторе Романо

Во писмото на досегашниот главен уредник на ватиканскиот дневен весник Осерваторе Романо, Џовани Марија Вијан, папата Фрањо ја истакна неговата професионалност и подготвеност во текот на повеќе од десет години

Вести Свет

Во 2018 се убиени повеќе од 3000 христијани

И оваа година голем број христијани се убиени заради верата.

Вести Свет

Брат Алојз: Христос чука на нашата врата

„Да не го заборавиме гостопримството!“ е темата која екуменската заедница од Тезе ја избра за 41 европска средба на млади која ќе се одржи од 28 декември до 1 јануари

Вести Македонија

Духовна обнова за свештеници

Во четврток 27  декемри 2018 година во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богордица – Нова Маала се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија. На средбата