Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Устоличен првиот епарх на новосонованата епархија Струмичко – скопска

Со читање на декретите одобрени од папата Фрањо и света архиерејска Литургија во струмичката катедрала на 2 декември 2018 година е воспоставена новата епархија „Успение на Пресвета Богородица во Струмиca

Вера Вести Проповеди

Благодараствен говор на првиот епархиски епископ, монс. д-р Киро Стојанов на Новоснованата епархија струмичко-скопска

Ваша Еминенцио, господине Кардинале, браќа во епископатот, драги свештеници, чесни сестри, почитувани гости, предраги верници на новата епархија,

Вера Сведоштва

Македонската Католичка црква од византиски обред – Низ годините

Говор на Отец д-р Зоран И. Стојанов, декан на Деканатот Светите Кирил и Методиј, на Свечената Академија по повод инаугурацијата на Македонската католичка епархија Струмица-Скопје и интронизацијата на Првиот епархиски

Вести Македонија Проповеди

Обраќање на епископот Стојанов на свечената академија во Струмица

Поздравен говор на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за време на Академијата во чест на прославата на новооснованата Епархија струмичко-скопска

Вести Македонија

Струмица: Свечена академија по повод инаугурацијата на новата епархија и устоличувањето на првиот епарх

На 1 декември 2018 година во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богордица“ во Струмица се одржа свечена академија по повод Инаугурацијата на новооснованата епархија „Успение на Пресвета Богородица во Струмица

Вести Македонија

Кардинал Сандри пристигна во Македонија

Во сабота 1 декември 2018 година во претпладневните часови епископот Киро Стојанов му посака добредојде на кардинал Леонардо Сандри, кој пристигна во Македонија