Во Калкута ќе се постави статуа на Мајка Тереза

Сататуа на Мајка Тереза во природна големина ќе биде поставена во архиепископската резиденција во Калкута на 25 август 2016 година, ноќта на 106-годишнината од нејзиното раѓање.

Оваа вест беше најавена од архиепископот на Калкута, Томас Д’Соуз на прес-конференција во архиепископската резиденција во Калкута на 19 август 2016. Статуата на Мајка Тереза ќе биде поставена до статуата на свети Иван Павле II.

Оваа статуа е донација на Намит Баџориа, кој е назначен за почесен конзул на Република Македонија во Калкута. Баџориа, исто така, е ангажиран во различни филантропски активности.

Статуата ќе биде поставена од Church art – фирма со седиште во Калкута, вклучена во изработка на различни уметнички дела за цркви, училишта и музеи.

РВ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк
Категорија: Свет

За авторот