Tag "pro-life"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Запознајте ја pro-life „Mrs. Universe“ која пораснала во згрижувачко семејство

Викторија Петерсен својата титула како Mrs. Universe ја користи за промовирање на згрижувањето и за движењето за живот.

Ватикан Вести

Папата: Абортусот е злосторство, апсолутно зло!

Минатата недела организацијата „Млади за живот“ ја започна својата овогодинешна

Вести Свет

Сурогат мајчинството го сведува животот на предмет

Сурогат мајчинството е девијантно, бидејќи животот се сведува на предмет – истакнува правникот Алберто

Свет

Црквата во Виетнам во одбрана на животот

Поради сѐ поголемиот број абортуси во земјата, Католичката Црква во Виетнам поттикна бројни иницијативи за одбрана на животот. Во бискупијата Бак Нин на северот од државата Каритасорганизира курсеви