Tag "јубилејна аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Дијалот е израз на љубовта

Дијалогот им овозможува на луѓето да се запознаат и да си ги разберат потребите едни со други – порача папата Фрањо на Јубилејната аудиенција на 22 октомври 2016 година на

Uncategorized

Папата миропомаза тешко болно момче

На 10 септември во весникот Осерваторе Романо се објавени детали за посебните средби на папата Фрањо по повод Јубилејната аудиенција.

Ватикан

Денешниот човек живее во илузија за сопствената слобода

Зборот „откупување“ ретко се користи, но се работи за основен поим. Со него се означува најрадикалното ослободување коe Бог може да го направи за нас, за целото човештво и создадениот

Ватикан

Јубилејна аудиенција: Милосрдие и мисија

Конкретен знак дека навистина сме го сретнале Исус е радоста која ја доживуваме кога го соопштуваме на другите. И тоа не е „прозелитизам“, тоа е дарување.