Tag "Јацинта"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Последната објава на сестра Луција во Туј

Три години подоцна (1929) сестра Луција имала повторно објава, која ја опишува со следните зборови:

Вера Сведоштва

Богородица се објавува на сестра Луција во Понтеведра и Туј

Овие објави се дополнување на оние во Фатима, а воедно исполнување на ветувањата кои Пресвета

Ватикан Вести

Света Литургија со канонизација на Фрањо и Јацинта Марто

Папата во Фатима, на прославата за 100 годишнина од фатимските објави, го предводеше

Ватикан Вести

Папата заминува на Апостолско патување во Фатима

Папата Фрањо попладне на 12 мај 2017 година заминува на Апостолско патување во Фатима,

Вера Сведоштва

Објавата на ангелот во Фатима

Навршив десет години од животот. Мајка ми одлучи да ми довери да ги чувам овците.