Tag "јануари"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Литургиски славења кои ќе ги предводи папата Фрањо во јануари и февруари

Распоредот на Папата за јануари и февруари е објавен, а следната света Литургија што Светиот Отец ќе ја отслужи со народот ќе биде на 21 јануари, Неделата на Словото Божјо.

Ватикан Вести

Објавен распоредот за богослужби на папата Фрањо во јануари и февруари

Прес центарот на Ватикан објави распоред со богослужбите, кои папата Фрањо ќе ги предводи до крајот на февруари. Покрај двете свети Литургии кои ќе ги предводи, папата Фрањо ќе ја

Ватикан Вести

Папата повикува на молитва за верската слобода во Азија

„За христијаните, и останатите верски малцинства во азиските земји да бидат во можност својата вера да ја практикуваат во целосна слобода – е молитвената накана на Папата за јануари 2018

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана на Папата за јануари

Папата Фрањо нè повикува во текот на јануари да молиме за единство на христијаните и за заедничка