Tag "Филипни"

Врати се на почетна
Вести Свет

Филипини во молитва за „национално оздравување“

Три седмици заедничка молитва за бројните предизвици со кои се соочува таа азиска земја. Со помошта на Богородица – пишува надбискупот Вилегас, нема никогаш да бидеме незаштитени.

Ватикан Вести

Папата го осуди терористичкиот напад во Филипините

Одулучно го осудувам насилниот настан, кој донесува нова тага на филипинската христијанска заедница

Свет

Нападите на семејството поопасни од атомска бомба

Поголема од атомската бомба и тероризмот на целото човештво му се заканува смртна опасност затоа што некои држави го избрале патот на законско уништување