Tag "Тунис"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Верата сјае преку добрите дела

Во недела 8 ноември 2020 година папата Фрањо ја предводеше молитвата Ангел Господов со присутните поклоници на плоштадот Свети Петар во Ватикан.

Ватикан

Нансилството треба да биде патот за мир во светот

Ненасилството е пат по кој во сегашноста и иднината треба да се оди за да се изгради мир во светот

Ватикан

Папата се сретна со добитниците на Нобеловата награда за мир

Папата Фрањо на 7 ноември се сретна со овогодинешните добитници на Нобеловата награда за мир и ги нарече „градители на мирот“. Оваа година наградата припадна на националниот квартет за дијалог

Ватикан

Кардинал Паролин испрати телеграма до надбискупот на Тунис

Кардинал Паролин во име на Светиот Отец испрати телеграма со сочувство по повод терористичкиот атентат во Тунис

Ватикан

Кардинал Паролин за атентатот во Тунис, Година на милосрдието и корупцијата

За ужасниот терористички атентат во Тунис, за Светата Година на милосрдието како и за корупцијата зборуваше Пиетро Паролин, државен секретар на Ватикан,