Tag "Страстна седмица"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Хронологија на Страстната седмица

Во продолжение донесуваме хронолошки приказ за Страстната седмица од славното влегување на Господ Исус Христов во Ерусалим до неговото славно Воскресение.

Ватикан Вести

Видео порака: Во тишината на нашите градови ќе одекне воскресното Евангелие

Во петок 3 април 2020 година, папата Фрањо објави видео порака за Страстната седмица во која меѓу другото повикува да се покаже „нежност кон оние кои страдаат, кон децата, кон

Вести Свет

Шпанија: На пола копје знамињата на Шпанската војска

Министерството за одбрана на Шпанија одлучи на посебен начин да го одбележи периодот од Велики Четврток во Воскресението Христово.

Македонија

Планинарски Крстен Пат во Куманово

Свежо утро, природа која се буди по зимата, рид над Куманово од кој се пружа поглед на убавиот пејсаж. Тоа беше местото на една особена средба.

Ватикан

Програма на Папата за Страсната седмица

Крстен пат на Колосеумот на Велики Петок и апостолскиот благослов кон градот и светот – Urbi et Orbi – со велигденска порака ќе бидат меѓу централните моменти