Tag "свети Августин"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата се помоли на грбот на света Моника

На 27 август, кога Црквата го слави празникот на света Моника, папата Фрањо ја посети римската базилика, во која се наоѓа гробот на мајката на свети Августин, света Моника.

Вера Сведоштва

Немирот на свети Августин е во срцето на секој човек

Ликот на свети Августин привлекува внимание заради неприликите низ кои поминал, како и заради неговото единствено искуство за Бог, а исто така и заради бројните списи кои зборуваат за неговиот

Свет

Дали го примивте Светиот Дух? (Ив 15, 26-27; 16, 12-15)

Многумина го чувствуваат во себе делувањето на Светиот Дух и во Црквата и во секојдневниот живот. Тоа не се бајки од минатото, туку нашата вера.