Tag "света Параскева"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Света Параскева

Црквата денес ја спомнува света Параскева, монахиња – испосничка, која живеела и делувала во 10. век.

Вера Сведоштва

Преподобна маченичка Параскева

Била маченички убиена во времето на Антонин Пиј околу 160-та година,

Вера Сведоштва

Преподобна Параскева

Денес си спомнуваме на преподобна Параскева на монахиња, испосничка и светица од христијанскиот исток.