Tag "сведоци"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Петар и Павле – сведоци и примери на верата

Денес ги славиме Апостолските првенци чии два гласа се претвориле во моќен одек за навестувањето

духовнитекстови Размислување Свет

Воскресение – Бог на надежта

 (…)Во сите воскресни настани кои ни ги дават евангелијата доаѓаме во допир со жените кои одат на гробот и го среќаваат воскреснатиот Господ. Жените стануваат првите сведоци на воскресението.

Ватикан

Бидете сведоци на милосрдното присуство на Бог

„Не плашете се. Не обесхрабрувајте се“. Ова беше повикот упатен од папата Фрањо на средбата со учесниците на генералниот Капитул на Конгрегацијата на „Мисионерите, чеда на Непорочното срце на Дева

Ватикан

Папата: Мисијата на спортистите е да бидат добар пример за следење

„Спортот покрај образованието и трудот е еден од трите главни столба на младите“. Ова го истакна папата Фрањо пред претставниците на Италијанската тениска федерација,