Tag "сатана"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Исмејувањето на најслабите е дело на сатаната

Што е тоа во нас што нѐ тера да се потсмеваме на најслабите? – праша папата Фрањо на првата проповед

Вера Семејство

Зошто сатаната го мрази човечкото тело и бракот

Дон Дамир Стојиќ, познат свештеник, кој пасторално делува меѓу студентите во Загреб и често пати е цитиран на Фејсбук страниците и разни портали, во една прилика објасни зошто Сатаната го

Вера Семејство

Сатаната ќе стори сѐ само да не го прочиташ ова писмо

Сатаната го мрази бракот и семејството. Не пропуштајте во продолжение да прочитате какви сѐ мисли ни се подметнати и на какви сѐ фантазии често наседнуваме.

Размислување Свет

Поучна приказна: Планот на сатаната –  Украдете им го времето

„На нашиот непријател Бог не му можеме ништо, но оние кои ги вршат неговите заповеди можеме да ги залажеме и да ги придобиеме за нас.“

духовнитекстови Размислување Свет

Престани да се грижиш што другите мислат за тебе…

Колку е страшно кога луѓето не го бараат Бог, а потоа се прашуваат зошто светот оди кон пеколот!