Tag "Радувај се Маријо"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Како црната чума ја промени молитвата “Радувај се Маријо”

Во молитвата Радувај се Маријо, христијаните за време на пандемијата од црната чума додаделе „моли се за нас грешниците, сега и во смртниот ни час“.

Ватикан Вести

Книга на папата Фрањо: „Радувај се Маријо“

Во таа книга папата Фрањо зборува за таинството на Марија толкувајќи го ред по ред молитвата „Радувај се Маријо“, во жив и плоден разговор со теологот и затворски капелан дон

Вера Духовност

Моќта на светата Бројаница

Еднаш мојот пријател, за време на егзорцизмот, го слушнал ѓаволот како му зборува: „Секоја Радувај се Маријо е како удар по мојата глава. Кога христијаните би знаеле колку Бројаницата е