Tag "Правда и мир"

Врати се на почетна
Uncategorized Ватикан Вести

Папата Фрањо ја основа фондацијата „Ван Туан“

Во рескриптот објавен во вторник, на 25 јули 2023 година, папата Фрањо ја основа фондацијата „Ван Туан“, која ќе ги замени фондациите „Добриот Самарјанин“ и „Правда и мир“.

Ватикан Вести

За излез од кризата потребна е грижа за создаденото и братство

Папата Фрањо испрати порака до учесниците на собирот и ги поттикна комисиите за правда и мир на Бискупските конференции од целиот свет, кои – преку видеоконференција – се собраа денеска