Tag "почесен папа Бенедикт XVI"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

И почесниот папа Бенедикт XV ќе се вакцинира

Личниот секретар на почесниот папа Бенедикт XVI, надбискупот Георг Генсвајн, на 12 јануари изјави дека почесниот папа Бенедикт XVI, како и сите што престојуваат во манастирот Mater Ecclesia, ќе се

Ватикан Вести

Почесниот Папа Бенедикт XVI се врати од Германија во Ватикан

Бенедикт XVI во Германија престојуваше во посета на својот брат Георг кој е тешко болен, соопшти во неделата на 21 јуни Регенсбуршката бискупија во Баварија.

Ватикан Вести

Почесниот папа Бенедикт XVI и кардинал Роберт Сарах застанаа во одбрана на целибатот и свештенството

Почесниот папа Бенедикт XVI и префектот на Конгрегацијата за богослужби и светотаинска дисциплина, кардинал Роберт Сарах се автори на новата книга за кризата во Црквата, за свештеничката служба и целибатот