Tag "порака на Папата"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светскиот ден на средствата за социјална комуникација

„Дојди и види“ (Иван 1,46). Да комуницираш среќавајќи ги луѓето какви што се и каде што се е темата на пораката на папата Фрањо за 55 Светски ден на средствата

Ватикан

Папата: Христос е присутен во „најмалите“

Следниот вонреден Јубилеј на милосрдието ќе биде „добра можност за зајанување на соработката помеѓу пастирите и лаиците во пасторалната љубов кон болните и оние на умирање“

Ватикан

Католичкиот универзитет треба да биде свртен кон Бог

Универзитетот треба да биде „свртен кон Бог, кон Исус“ и од Него да ја прима „својата сила, своите идеи, своите поучувања“ – е суштината на видео пораката на Папата