Tag "политичари"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Сако остро го критикува непотизмот во Ирак

Ирачкиот патријарх го критикува лицемерието на христијанските политичари

Ватикан Вести

Политичарите треба да го бараат доброто на сопствената земја, а не на сопствената партија

Политичарите мора да се залагаат за доброто на народот, а не за доброто на сопствените партии, истакна Папата Фрањо воведувајќи ги верниците во литургиското славење, кое го служеше како и

Ватикан Вести

Папата Фрањо до француски политичари

Вредностите на слободата, еднаквоста и братството не треба да се истакнуваат на илузорен начин

Ватикан

Папата до преставниците на власта

Дијалог, градење на култура на средба и искрени и братски односи како „благородна и хармонична химна“ наспроти „фанатичниот крик на омраза“