Tag "патер Федерико Ломбарди"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Свети Игнациј Лојолски е светец, кој е привлечен од Божјата слава

Харизамата на свети Игнациј Лојолски е харизма на служење на границите на Црквата и на светот таму каде е потребно да им се помога на луѓето за да го сретнат

Ватикан Вести

Ломбарди: Убаво е да се има почесен Папа кој моли за Црквата

За сведоштвото кое Бенедикт XVI го дава во овие години со својата молитвена повлеченост, новинар

Ватикан

Патер Ломбарди за последните подготовки за СДМ

Во Краков се при крај и последните подготовки за Светскиот ден на млади. Папата таму ќе пристигне во среда на 27 јули. На средбата се очекува околу два милиони млади.

Ватикан

Патер Ломбарди за посетата на Папата на Еквадор

На крајот од посетата во Еквадор, патер Федерико Ломбарди ватиканскиот гласноговорник и директор на Радио Ватикан се осврна на првиот дел од посетата на папата Фрањо на Латинска Америка.