Tag "папa Фрањо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до младите во Словачка: Бидете бестрашни во сонувањето

На третиот ден од пасторалната посета на Словачка во вторникот на 14 септември, папата Фрањо се сретна со младите од Словачка на стадионот Локомотива во Кошице.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Должност на секој е да контемплира и да го штити создаденото

На Генералната аудиенција во среда 16 септмеври 2020 година, папата Фрањо продолжи со серијата катехези за пандемијата и повторно истакна дека кој живее за да ја искористува природата, на крајот

Ватикан Вести

Папата: Светиот Дух е котва на надежта

Светиот Дух нѐ зацврстува во надежта – реча папата Фрањо на 9 јуни 2019 година во проповедта на празникот Духовден,

Ватикан Вести

Папата: Да одиме на света Литургија за да живееме се повеќе како христијани

Потребно е да одиме на света Литургија за да живееме како христијани – истакна папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на плоштадот Свети Петар, на 4 април 2018 година.