Tag "папска молитвена мрежа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за месец јули 2023

Во видеото со молитвена накана за јули 2023 година, објавено на 4 јули 2023 година од Светската молитвена мрежа, папата Фрањо го охрабрува секој христијанин да ја стави Евхаристијата во

Ватикан Вести

Папата ја нагласува храброста, трудот и пожртвуваноста на малите и средни претприемачи

Молитвената накана на Папата за август 2022 е посветена на трговците, угостителите, занаетчиите и сите оние кои се занимаваат со различни активности кои се погодени од економските последици од пандемијата:

Ватикан Вести

Молитвената накана на Папата за месец април е за човековите права

Објавено е видеото со молитвената накана за април 2021 година во кое Папата ги охрабрува сите верници да се молат за заштита на основните човекови права.