Tag "Папска академија за општествени науки"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Науката и мудроста на автохтоните народи можат да помогнат во заштита на планетата

Папата Фрањо во четврток 14 март 2024 година ги прими учесниците на конференцијата одржана во Ватикан на оваа тема, нагласувајќи уште еднаш дека културите, традициите и духовноста треба да бидат

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да поддржиме општество наколонето на семејството

Примајќи ги во аудиенција членовите на Генералното собрание на Папската академија за општествени науки, Папата зборуваше за слабостите во семејствата и за дарот на бесплатноста на кое се способни; кога

Ватикан Вести

Кардиналот Турксон е нов канцелар на Папските академии на науките

Папата Фрањо го именува кардиналот од Гана, Петер Турксон (73), за канцелар на Папската академија на науките и на Папската академија за општествени науки, соопшти на 4 април Канцеларијата за

Ватикан Вести

Папата именува три нови члена во Папската академија за општествени науки

Професорот Марио Драги, професорот Педро Моранде Коурто и професорката Кокунре Адетокунбо Абгонтен Егафона се нови редовни членови на Папаската академија за општествени науки кои ги именува папата Фрањо.