Tag "Папата Фрањо"

Врати се на почетна
Ватикан

Исус да се сретне преку сведоштвата на катехистите

За младите да се воодушевуваат за Евангелието во период кога е раширена верска рамнодушност, потребно е Христос да биде видлив во сведочењето

Ватикан

Бенедикт XVI ќе престојува две седмици во Кастел Гандолфо

Папата Фрањо го испрати почесниот папа Бенедикт на неговиот одмор во Кастел Гандолфо и му посака „пријатен престој“ во папската летната рездиенција.

Ватикан

Исусовиот поглед кон мене

Во проповедта на светата Литургија на 22 мај во капелата на домот Света Марта Светиот Отец осврнувајќи се на разговорот помеѓу Исус и Петар, истакна три Исусови погледи на апостолите.