Tag "Отец Жак Хамел"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Наградата „Отец Жак Хамел“ станува меѓународна

Во своето шесто издание, новинарската награда „Отец Жак Хамел“ станува меѓународна, а конкурсот беше отворен за новинари од целиот свет до 7 декември 2023 година на полноќ.

Ватикан Вести

Пред две години е убиен отец Жак Хамел

Убиен додека служеше света Литургија. Неговиот пример е како оној на бројните маченици христијани во светот.

Вести Свет

Официјално започна процесот за беатификација на отец Хамел

Отец Жак Хамел убиен минатата година на олтарот може релативно брзо да биде прогласен за блажен.