Tag "монс. Вукшиќ"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на полагањето на палиумот на рамењата на монс. Томе Вукшиќ

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во вторник 5 јули 2022 година во Сараево присуствуваше на чинот полагање на палиумот на рамењата на монс.

Македонија

Воениот бискуп монс. Вукшиќ се сретна со г.г. Стефан

На 3 јуни 2016., воениот бискуп во БиХ монс. д-р Томо Вукшиќ заедно со Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов,

Македонија

Воениот бискуп монс. Вукшиќ се сретна со министерот за одбрана на Р. Македонија г-дин Зоран Јолевски

Во текот на својата посета на Скопската бискупија на 3 јуни 2016 воениот ординариј во БиХ монс. д-р Томо Вукшиќ, заедно со Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс.

Македонија

Воениот бискуп монс. Томо Вукшиќ пристигна во Скопје

Во четврток, 02 јуни 2016 година, Скопскиот бискупо и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов го прими во својата бискупска резиденција воениот бискуп во БиХ монс. д-р Томо

Македонија

Најава: Прослава на патрониот празник Пресвето Срце Исусово во Скопје

Во Годината на милосрдието, а по повод патронот на Скопската бискупија и катедрална парохија „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје во петок, 3 јуни 2016 година ќе се служи Света Миса