Tag "милостина"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Апостолска канцеларија за милостина работи во тишина

Во 2018 година се дадени околу 3,5 милиони евра за оние кои не можеле да платат кирија, сметки за струја и плин, лекови и основни потреби.

Вера Сведоштва

Папскиот делител на милостина го отстапил станот на бегалци

„Не гледам ништо необично во тоа. Делењето спаѓа во ДНК на Црквата“

Ватикан

150 бездомници во посета на Ватиканските музеи

На иницијатива на Апостолската Служба за милостиња, предводена од полскиот архиепископ Конрад Крајевски, на 26 март 150 бездомници ќе имаат можност да се восхитуваат на уметноста

Свет

Помош за Црквата на Блискиот Исток

И оваа година, на Велики Петок, во сите Цркви ќе се собира милостина за Светата Земја.