Tag "Лавов"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Крајевски во Украина

Папскиот делител на милостина повторно отпатува во Украина во уште една хуманитарна мисија, но и да отвори куќа за грижа на жени и деца. Кардиналот е длабоко потресен од нападот

Ватикан Вести

Надбискупот Галагер: Ватикан е посветен на територијалниот интегритет на Украина

На средбата со локалните власти во Лавов, надбискупот Пол Ричард Галагер ја изрази љубовта на папата Фрањо кон украинскиот народ и неговата посветеност на мирот.

Ватикан Вести

Надбискупот Галагер ќе го посети Лавов и Киев

Цел на неговото патување е да покаже близина со населението погодено од конфликтот

Ватикан Вести

Папата Фрањо ќе подари амбулантно возило на Украина

Само неколку недели по првата посета на Украина, апостолскиот милостинар патува во Лавов за да донирана од Папата амбулантно возило.

Ватикан Вести

Кардинал Крајевски: Со молитва можеме да ја запреме војната

Кардинал Конрад Крајевски ја предводеше меѓурелигиската молитва за мир во катедралата во Лавов во четврток 10 март 2022 година. Меѓу учесниците имаше претставници на различни цркви и верски заедници во

Вести Свет

Почина кардинал Љубомир Хусар

Поранешниот поглавар на Украинската Источно католичка Црква, кардинал Љубомир Хусар почина на 31 мај 2017 година, во 85 година од животот. Во неговиот роден град Лавов, каде што долги години