Tag "коментар"

Врати се на почетна
Колумни

Дали народите можат да се побунат против војните на моќниците?

Во неделата, по молитвата Ангел Господов, Папата повторно повика да се молиме за мир во Украина. Во светот, наспроти заканувачкото ѕвецкање на оружјето на големите, расте тивката молитва на Божјите

Колумни

Што значи да се слави Божиќ?

Во денешно време зборот „славење“ има многу приземно, па дури и празно значење. Доста често луѓето го поврзуваат овој термин со збир на забави или доживувања, одмор или некое бегање

Колумни

Размислување за независноста

Богатство што треба постојано да се чува. Неколку размислувања за дарот на слободата

Колумни

Корона вирус: Да се доверуваме на верата и молитвата или на разумот и науката?

Може ли верник да се зарази со корона вирус преку благословена вода или преку светата Причест? Зошто Црквата на некои места го суспендираше јавното славење на светите Литургии? Треба ли