Tag "клерикализам"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Писмо на папата Фрањо до Римските свештеници

Папата во писмо до свештениците: Што бара Господ од нас денес? Овој одговор постојано ми се враќа во молитва „Нашата свештеничка служба не се мери со пасторални успеси. Во центарот

Ватикан Вести

Папата Фрањо се молеше за починатите жртви на пандемијата

На литургијата во домот на Света Марта на 5 мај 2020 година папата Фрањо посебно се спомна на починатите поради заразата со коронавирусот, без близината и вниманието на нивните семејства

Ватикан Вести

Папата: Клерикализамот ги оддалечува луѓето од Црквата

Духот на клерикализмот е зло кое и денес е присутно во Црквата, а жртва е отфрлениот