Tag "катехези"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов со видео катехези се вклучува во пасторалните активности на парохиите

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов на 2 декември 2023 година упати допис до свештениците, воедно испраќајќи ја првата од трите катехези за божиќниот пост,

Вести Македонија

Во Струмица започнуваат катехезите на Неокатехуменскиот пат

Од 2 март 2020 година со почеток во 20.00 часот во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица започнуваат Катехезите на Неокатеуменскиот пат, кои ќе се одржуваат секој понеделник,