Tag "Карол Војтила"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

 Папата: Иван Павле II – човек на молитва, близина, праведност и милосрдие

Папата Фрањо светата Литургија, на 18 мај 2020 година ја служеше во базиликата Свети Петар, во капелата каде што се наоѓа гробот на светиот Иван Павле II, на 100 годишнина

Ватикан Вести

Папата: Зборовите на папата Војтила секогаш се актуелни

Поздравувајќи ги ходочасниците од Полска на крајот од Генералната аудиенција на 17 октомври 2018 година, папата Фрањо ја спомна 40 годишнината од изборот на Карол Војтила, свети Иван Павле II

Свет

Унгарските комунистички служби се обидувале да го спречат изборот на Војтила за папа

Унгарците се обидувале неговиот избор да го спречат со ширење на дезинформации и прапаганда