Tag "кардинал Џовани Батиста Ре"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Џовани Батиста Ре  е нов декан на Кардиналскиот колегиум

Папа Фрањо ја одобри одлуката на кардиналите од редот на бискупи кои за нов декан на Кардиналскиот колегиум го избраа кардиналот  Џовани Батиста Ре; негов заменик ќе биде кардинал Леонардо

Ватикан Вести

Кардинал Ре делегат на Папата за прославата во Апарецида

Папата Фрањо го именуваше кардинал Џовани Батиста Ре, за свој посебен делегат на прославата