Tag "кардинал Роберт Сарах"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Почесниот папа Бенедикт XVI и кардинал Роберт Сарах застанаа во одбрана на целибатот и свештенството

Почесниот папа Бенедикт XVI и префектот на Конгрегацијата за богослужби и светотаинска дисциплина, кардинал Роберт Сарах се автори на новата книга за кризата во Црквата, за свештеничката служба и целибатот

Ватикан Вести

Епископските конференции се надлежни за преводот на литургиските текстови

Епископските конференции во иднина ќе бидат одговорни за преводите на литургиските текстови