Tag "кардинал Греч"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Формирана е Комисија за подготовка на Генералното собрание на Епископската синода

Генералниот секретар на Синодата, кардинал Марио Греч, именува седум членови во Комисијата за подготовка на Генералното собрание на Епископската синода, која ќе се одржи во октомври 2023 година.

Ватикан Вести

Кардиналот Греч ќе го придружува Папата во Малта

На првото овогодишно патување во странство на папата Фрањо овој викенд на Малта ќе биде придружуван од генералниот секретар на Бискупската синода, кардинал Марио Греч, од островот Гозо, кој Папата

Ватикан Вести

Кардинал Греч: Мора храбро да го следиме патот на Првата црква

Генералниот секретар на Епископската синода, кардинал Марио Греч, разговараше со новинарот Андреа Торниели за подготовките за Синодата, на која ќе се разговара за синодалноста на Црквата, а ќе се одржи