Tag "Калдејска црква"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата со членовите на Синодот на Калдејската Црква

Во своето обраќање до членовите на Калдејската Црква, кои ги прими во аудиенција на 5 октомври 2017

Uncategorized Свет

Калдејската Црква: Посланието на свештениците во Ирак

Непосредно со Годината на Милосрдието, која ја прогласи папата Фрањо, Калдејската црква, и покрај длабоката криза која го зафати Ирак, подготвува средба на клерот на кој ќе се разговара

Ватикан

Папата: Поддршка и солидарност за Калдејската црква

Светиот Отец на 26 октомври ги прими во аудиенција членовите на Синодата на Калдејската црква, искажувајќи им ја при тоа на верниците и на сите жители како што се изрази