Tag "Иларион"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо се сретна со рускиот митрополит Иларион

Папата Фрањо во сабота на 29 април 2023 година во приватна аудиенција го прими Будимпештанскиот митрополит Иларион, по предвидените средби на вториот ден од Апостолското патување во Унгарија.

Ватикан Вести

Папата го прими митрополитот Иларион

Папата Фрањо на 13 февруари го прими во аудиенција митрополитот Иларион, кој е на чело на Канцеларијата за надворешни работи на Московскиот патријархат.

Вести Свет

Рускиот митрополитот Иларион се сретна со претставници на Католичката црква

Раководителот на Оделот за надворешни работи на Московскиот патријархат, митрополитот Иларион на 13 јануари 2020 година во Москва гo прими католичкиот епископ од Новосибирск, Јосеф Верт.

Ватикан Вести

Кардинал Паролин се сретна со митрополитот Иларион

Папскиот државен секретар, кардинал Пиетро Паролин за време на четиридневната посета на Русија