Tag "заштита"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Океаните се Божји дар за сите генерации

Папата Фрањо упати порака до учесниците на 8. конференција „Нашиот океан“ што се одржа во Панама и ги повика владите ширум светот да ги заштитат океаните во корист на идните

Ватикан Вести

Заштитата на децата во дигиталниот свет како светски приоритет

На 6 октомври 2017 година, папата Фрањо се обрати до учесниците на меѓународниот симпозиум

Ватикан

Папата: Човечките ембриони не се отпаден материјал

Почитувајте ги сите живи битија посебно најслабите, науката никогаш не треба да преовладува над човекот. Тоа беше охрабрувањето на папата Фрањо на аудиенцијата со Италијанскиот комитет за Биоетика.

Ватикан

Католиците и муслиманите со заедничка грижа за Созданието

„Католиците и муслиманите да работат заедно за заштита на Созданието“: тоа е пораката на кардиналот Петар Турксoн, претседател на Папскиот совет за правда и мир, испратено до исламскиот симпозиум за

Ватикан

Папата прогласи Светски молитвен ден за заштита на Созданието

Католиците и православните заедно со молитва за заштита на Созданието. Со писмо до кардиналот Питер Турскен и кардиналот Курт Кох, односно претседателите на Папскиот совет „Правда и мир“