Tag "Естонија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Со Земјата треба да постапуваме нежно

Трепезата треба да ја направиме место за средба и братство, а не само простор за разминување, расипништво и инает – поттикна папата Фрањо во пораката до учесниците на симпозиумот кој

Ватикан Вести

Живиот знак на Евангелието секогаш е вистинската љубов

Повторно да се навести радоста на Евангелието, револуцијата на милосрдието и нежноста.

Ватикан Вести

Папата со новинарите во авионот на враќање од Талин

На враќање од Апостолското патување во балтичките земји – Литванија, Летонија и Естонија, папата Фрањо за време на летот од Талин до Рим, разговаше со новинарите и притоа се осврна

Ватикан Вести

Папата од Талин: Благосостојбата не секогаш е знак за добар живот

Нема полошо отуѓување од чувството да немате корени и да не припаѓате на никој

Ватикан Вести

Програмата за посетата на Папата на балтичките држави

Директорот на канцеларијата за печат на Светиот Престол, Грег Берк, на прес-конференција во Ватикан ја презентира програмата за посетата на Папата на балтичките држави од 22 до 25 септември. Папата

Ватикан Вести

Папата се обрати преку видео порака пред посетата на балтичките земји

По повод апостолската посета на Литванија, Летонија и Естонија, која ќе ја започне на 22 септември, папата Фрањо на жителите од тие земји им се обрати преку видео порака во

Вести Свет

Бискупот Филипе Жордан: Посетата на Папата ја доверуваме на Богордица

Имајќи го во превид престојното Апостолското патување на папата Фрањо во Литванија, Летонија и Естонија од 22 до 25 септември 2018 година,

Вести Свет

Ќе ја посети ли папата Фрањо Естонија?

Нова апостолска посета на папата Фрањо…

Ватикан

Папата: Да не се изолирамеод стравот пред тероризмот

Иако можеби сме со различна националност, култура и верски уверувања, обединети сме во заедничкото човештво и мисијата да се грижиме за општеството и создаденото.

Ватикан

Кардиналот Паролин во посета на Литванија, Естонија и Латвија

Божјото милосрдие може да се препознае преку Вознесението на небесата на Неговиот Син. Со овие зборови Ватиканскиот државен секретар, кардиналот Пиетро Паролин,