Tag "Домот на света Марта"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа Фрањо: Бог плаче за нас кога се оддалечуваме од Него

Давидовото плачење поради суровата смрт на син му кој се свртел против него, е пророштво на љубовта на Бог Отец кон нас, љубов која отиде сѐ до Исусова смрт на

Ватикан Вести

Папа Фрањо: Да се биде христијанин е Божји дар, кој не се купува

Не е христијански да бараме влијание за да би напредувале во црковната кариера – рече папа Фрањо вчера на Литургијата во Домот на света Марта, потсетувајќи на бесплатниот Божји избор

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Духовната млакост го претвора нашиот живот во гробишта

Осврнувајќи се на првото читање од Книгата на пророкот Агеј на светата Литургија во капелата на Домот Света Марта во четврток 26 Септември 2019 година, папата Фрањо рече дека Господ

Ватикан Вести

Папата Фрањо: „Исус кој моли за нас е темел на нашиот живот“

Темел на нашиот христијански живот е Исус кој моли за нас – порача папата Фрањо во утринската света Миса во петок 28 октомври 2016 година во Домот Света Марта.