Tag "дискриминација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвената накана на Папата: Или сме браќа или сите губиме

Папата Фрањо одлучи првата молитвена накана во 2022 година да ја посвети на оние кои страдаат поради верска дискриминација и прогонство. Во видео пораката Светиот Отец потсетува дека верската слобода

Вести Свет

Во Европа расте нетолеранцијата кон христијаните

За сузбивање на нетолерантоста и против христијанската дискриминација во Европа говореше

Свет

Пораст на нетолеранција и дискриминација кон христијаните

Забележан е пораст на нетолеранција и дискриминација против христијаните во Европа, посебно во Франција, Англија, Холандија и скандинавските земји затоа што

Ватикан

Папата: На општеството му е потребен „женскиот талент“

„Женскиот талент во целост да се манифестира, бидејќи Бог ја „обдарил“ жената со „немерливи дарови“, што ја прави способна да ги надмине конфликтите, да лекува рани, да ги задржи луѓето