Tag "дипломатски односи"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Престол има дипломатски односи со 183 држави

Светиот Престол има дипломатски односи со 183 држави во светот, а кон нив треба да се додадат и Европската унија и Суверениот малтешки ред

Ватикан Вести

Ватикан и Мјанмар одлучија да воспостават дипломатски односи

Светиот Престол и Република Унија Мјанмар, со желбата за промовирање на меѓусебните пријателски врски

Македонија

Светиот Престол има дипломатски односи со 180 држави

По повод средбата на Папата со дипломатскиот кор во понеделник 11 јануари 2015 година, обајвена е белешка за дипломатските односи на Светиот Престол

Ватикан

Кардиналот Стела за посетата на Папата на Куба

Неодамна најавената посета на папата Фрањо на Куба ќе биде прекрасен настан, бидејќи каде и да оди Папата, секогаш остава траги на надеж и љубов, истакна кардиналот Бењамино Стела